Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyantázás,borotválás,epilálás

Gyantázás

Előnye:

3-4 hétig sima egyenletes lesz a bőrünk. Az egyszer használatos anyagok miatt higiénikus. A gyantafajták széles skálája közül választhatunk. A leggyakrabban az azulénes, titándioxidos, kamillás gyantákat használják a kozmetikusok, mivel ezek az érzékeny bőrre is kenhetők. Nemrég megjelentek a gyógynövényes, gyümölcsös gyanták is, melyek azon kívül, hogy kíméletesek, illatukkal kellemesebbé teszik a szőrtelenítést a test minden területén.


Hátránya:

Pillanatnyi kellemetlenséggel jár, amikor letépik a szőrt. (ez nagyrészt függ a bőr feszességétől és a kozmetikus ügyességétől.) Ha valakinek vékony, sérülékeny a bőre, előfordulhat, hogy égéshez hasonló foltok maradnak a gyantázás után rajta. Az érzékeny bőrűek bőre „kipattoghat”, ami megfelelő utókezeléssel elkerülhető.

 

Borotválás:

Előnye:

A borotválás, aminek előnye, hogy talán a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás az otthon elvégezhető szőrtelenítés közül. Szőrtelenítés tartóssága 2-3 nap.

Hátránya:

Hátránya, hogy borotválás közben könnyen megvághatod magad, és az ebből adódó seb miatt takargathatod szépséghibádat. Persze ha szerencséd van mások észre sem veszik, mert nem látható helyen történt a baleset. Hátránya még, hogy problémás lehet olyan testtájad szőrtelenítése, amit nehezen érsz el. Ez a módszer akár otthon napi teendőddé válhat, mert a rendszeres borotválással szőrszálaid erősödnek, sötétednek és gyorsabban nőnek vissza.

Epilálás:

Előnye: 2-3 hétig sima a bőr. Nem sérül a hám.

4.jpgHátránya: Nagyon fájdalmas, bár azt mondják, hozzá lehet szokni idővel. Türelemjáték.Ettől függetlenül sokan használják otthon és elégedettek. Ha mégis ezt választják: Száraz, puha bőrön dolgozzon, a gépet mindig fertőtlenítse, ügyeljen a bőr megfelelő utóápolására

 

 

 

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 52457
Hónap: 472
Nap: 12