Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szoli vagy önbarnító?

 

 

Számos tévhit kering a köztudatban arról, hogy miért nem szabad szoláriumozni, illetve hogy milyen hátrányai vannak az önbarnító krémek használatának. Utána jártunk, melyiket miért érdemes választani.

Sem a bőröd minősége sem a kívánt bőrszín elérése miatt nem mindegy, hogy melyik módszer mellett döntesz. Hiszen mindkettő mellett vannak pro- és kontra érvek, amelyeket nem árt tisztázni, mielőtt szoláriumba mész, vagy önbarnító krémek használatába kezdesz.

95714-szolarium-vs-onbarnito-bi-d00011bbafe445d5f6d11.jpg

A szolárium


Hol vannak már azok a készülékek, amelyekben 20-30 percet kellett eltölteni, és a kapott bőrszín sokszor inkább a főtt rákéhoz hasonlított az áhított barnaság helyett... A legmodernebb, nagy teljesítményű „szendvicságyakban”3-6 perc bőven elegendő, hogy a test egyenletes bronzbarna színt kapjon.

Miért előnyös?
A mai készülékek tökéletesen helyettesítik a napfényt. A csövek ugyanolyan UVA és UVB sugárzást hoznak létre, mint a nap, ezért a szoláriumot rendszeresen látogatók védettebbek az erős tavaszi és nyári napfénnyel szemben is. A legújabb kutatási eredmények arról számolnak be, hogy a szolárium normalizálja a magas vérnyomást, csökkenti a magas koleszterinértéket, jó közérzetet teremt, és emellett a testben D3 vitamin képződik, amely védelmet nyújt a csontritkulás ellen is. Sőt: rendszeres szoláriumozás mellett a fizikai teljesítőképesség is nagyobb.Ráadásul a barna bőrszín karcsúsít,és a narancsbőrt is - részben - eltünteti.. 

Miért hátrányos?


Az UVA és UVB sugarak toronymagasan vezetik a bőr idő előtti öregedését okozó ártalmas dolgok listáját. Aki a barna bőrszín miatt fekszik vagy áll a szoláriumcsövek elé, annak számolnia kell azzal, hogy bőre veszít zsír- és nedvességtartalmából és azok testén,akik túlzásba viszik a mesterséges napozást – hamarabb megjelennek barna elszíneződések, és a bőr idő előtti öregedését okozó, mély vonalak, ráncok. A kiszáradt, „agyonnapoztatott” bőr regenerálása hosszantartó folyamat, amelynek eredménye sohasem lesz már tökéletes…

Tévhitek

Az erősebb gépek egyáltalán nem barnítanak mélyebben. A barnulás mértéke mindenki saját pigmentjeitől függ, tartóssága pedig attól, hogy milyen gyorsan cserélődik bőröd legfelső rétege. Az egyre gyorsabban barnító, hatékony gépek előnye, hogy rövidebb ideig kell szoláriumoznod, kisebb az energiafelhasználás, ezzel pedig időt takaríthatsz meg.
 

Tipp:

Mielőtt szoláriumba fekszel ajánlatos megvizsgáltatni a bőröd egy szakemberrel, aki megmondja, hogy használhatod-e a szolit, illetve ha igen, mennyi ideig, és milyen gyakran.

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 53096
Hónap: 497
Nap: 12